Щатският долар умерено отслабва спрямо еврото ипаунда, като се покачва по

...
Щатският долар умерено отслабва спрямо еврото ипаунда, като се покачва по
Коментари Харесай

Доларът поевтинява към еврото и паунда, поскъпва спрямо йената

Щатският $ умерено отслабва по отношение на еврото ипаунда, като се повишава във връзка с йената в сряда сутринта. Инвеститорите правят оценка геополитическите опасности и данните за инфлацията в Съединени американски щати.

Както стана известно във вторник, цените на производител в Съединени американски щати (индекс PPI) през октомври са се повишили с 8% на годишна база и с 0,2% по отношение на септември. Анализаторите, интервюирани от Trading Economics, приблизително предвидиха нарастване на първия индикатор с 8,3%, втория - с 0,4%.

Междувременно ръководителят на Федералната аварийна банка (FRB) на Атланта Рафаел Бостик изрази мнение, че регулаторът би трябвало да продължи да покачва лихвените проценти, до момента в който не се появят признаци за всеобщо намаляване на инфлацията. " Все още не виждаме това, тъй че имам вяра, че ще имаме потребност от нови покачвания на лихвите ", счита Бостик. Той обаче добави, че вижда " проблясъци вяра " през последните три месеца, само че цените са намалели най-вече за артикули, а не за услуги.

Валутният пазар също по този начин реагира на новината за ракетна детонация в Полша, която умъртви двама души. Редица медии пишат, че ракетата може да е пристигнала от съветска територия.

Полският президент Анджей Дуда обаче сподели, че държавното управление към момента не може да каже кой тъкмо е изстрелял ракетата, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е малко евентуално тя да е изстреляна от съветска територия. Руското министерство на защитата отхвърли информацията, че това са съветски ракети, като означи, че военните не са нанасяли удари по цели наоколо до украинско-полската граница.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,49% - до 1,0398 $ за едно евро спрямо 1,0349 $ за евро при затварянето на сесията във вторник.

Курсът на американската валута във връзка с японската се увеличи до 139,64 йени за $ по отношение на 139,28 йени за долар в края на търговията през вчерашния ден.

Британската лира стерлинг се разменя на пазара по отношение на $ по $1,1875 за едни паунд против $1,1865 за паунд при закриването на миналата сесия.

Индексът ICE, показващ представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английска лира и шведска крона), през днешния ден сутринта е нагоре с по-малко от 0,1%, както и по-широкият доларов показател на WSJ.

Преди това доларовият показател падна до тримесечно дъно заради сигналите за закъснение на инфлацията в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР